Over de
Kindercoach

Over de
Kindercoach

Kindercoach met dochter lachend gek doen
Kindercoach met zoont gekke bekken

W E L K O M   B I J   D E   B L I J E   K I N D E R S

Mijn visie is dat ieder kind talenten en kwaliteiten heeft die hen kunnen helpen om een succesvolle, gelukkige ontwikkeling door te maken. Het is de uitdaging om deze kwaliteiten te ontdekken, te gebruiken en verder te ontwikkelen om een zelfstandig en gelukkig persoon te worden die stevig in de schoenen staat binnen onze samenleving.

Ik zie het als mijn missie om de kinderen, samen met hun ouders/verzorgers, te helpen en te coachen om zo hun kwaliteiten en hun talenten te ontdekken en deze te gebruiken in die situaties waar ze moeite mee hebben, zodat ze deze verder ontwikkelen.

 

Wie is de kindercoach?

Mijn naam is Elvira Schoon, ik ben de enthousiaste kindercoach van praktijk de blije kinders.

Ik ben  38 jaar, gelukkig getrouwd met een lieve man en samen hebben we 2 kinderen. Een lieve dochter van 8 jaar en een stoere zoon van 5 jaar.

Ik ben geboren en opgegroeid in Heinkenszand, een leuk dorp in ons mooie Zeeland, waar ik ben blijven wonen.

Mijn opleidingen zijn: SPW niveau 4, waar ik geleerd heb om met kinderen te werken bij bijvoorbeeld een kinderopvang, scholen maar ook een doveninstituut in België waar ik dove kinderen begeleidde. Hier heb ik o.a. gebarentaal geleerd.

Vervolgens 5 jaar Logopedie in Rotterdam gestudeerd en daar mijn propedeuse behaald. Door een lang verhaal kon ik spijtig genoeg deze opleiding niet afronden.

Nu werk ik sinds 2008, met veel plezier,  bij mytylschool De Sprienke in Goes. Ik ben hier werkzaam als klassenassistent en werk met kinderen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking.

Kinderen  helpen bij hun obstakels en problemen in de sociaal / emotionele ontwikkeling binnen een eigen praktijk is iets wat ik al lang wilde verwezenlijken.  Dat is de reden om nu de kans te pakken en er voor te gaan.

Ik volgde met succes de opleiding HBO kindercoach en ben nadien gelijk aan de slag gegaan met het starten van mijn praktijk.

Wat doet de kindercoach?

Kinderen vertonen gedrag, en met name ongewenst gedrag of probleemgedrag, om aandacht te trekken.
Een kind, hoe jong of oud ook (0–18 jaar), kan een obstakel in zijn / haar ontwikkeling aanvoelen en vraagt hiervoor  aandacht.  

In het geval van schoppen / slaan / roepen kan ik beter zeggen dat het een ROEP of SCHREEUW om hulp is.

Denk bij ongewenst gedrag of probleemgedrag bijvoorbeeld aan:

moeilijk in contact komen met anderen

slaapproblemen

druk gedrag

schreeuwen

schoppen

slaan

Andere voorbeelden zijn weinig zelfvertrouwen, niet lekker in de vel zitten, niet weten wat ze willen, moeite hebben om vrienden te maken of in contact te komen met leeftijdsgenoten, moeite om in contact te komen met volwassenen of met het weerstaan van verleidingen (bijv. roken, alcohol- en drugsgebruik).

En hier wil ik jullie bij helpen. Dit doe ik door te achterhalen waar het probleem zit en waarom een kind zich zo gedraagt.

W E L K O M   B I J
D E   B L I J E   K I N D E R S

Mijn visie is dat ieder kind talenten en kwaliteiten heeft die hen kunnen helpen om een succesvolle, gelukkige ontwikkeling door te maken. Het is de uitdaging om deze kwaliteiten te ontdekken, te gebruiken en verder te ontwikkelen om een zelfstandig en gelukkig persoon te worden die stevig in de schoenen staat binnen onze samenleving.

Ik zie het als mijn missie om de kinderen, samen met hun ouders/verzorgers, te helpen en te coachen om zo hun kwaliteiten en hun talenten te ontdekken en deze te gebruiken in die situaties waar ze moeite mee hebben, zodat ze deze verder ontwikkelen.

 

Wie is de kindercoach?

Mijn naam is Elvira Schoon, ik ben de enthousiaste kindercoach van praktijk de blije kinders.

Ik ben  38 jaar, gelukkig getrouwd met een lieve man en samen hebben we 2 kinderen. Een lieve dochter van 8 jaar en een stoere zoon van 5 jaar.

Ik ben geboren en opgegroeid in Heinkenszand, een leuk dorp in ons mooie Zeeland, waar ik ben blijven wonen.

Mijn opleidingen zijn: SPW niveau 4, waar ik geleerd heb om met kinderen te werken bij bijvoorbeeld een kinderopvang, scholen maar ook een doveninstituut in België waar ik dove kinderen begeleidde. Hier heb ik o.a. gebarentaal geleerd.

Vervolgens 5 jaar Logopedie in Rotterdam gestudeerd en daar mijn propedeuse behaald. Door een lang verhaal kon ik spijtig genoeg deze opleiding niet afronden.

Nu werk ik sinds 2008, met veel plezier,  bij mytylschool De Sprienke in Goes. Ik ben hier werkzaam als klassenassistent en werk met kinderen met een verstandelijke en/ of lichamelijke beperking.

Kinderen  helpen bij hun obstakels en problemen in de sociaal / emotionele ontwikkeling binnen een eigen praktijk is iets wat ik al lang wilde verwezenlijken.  Dat is de reden om nu de kans te pakken en er voor te gaan.

Ik volgde met succes de opleiding HBO kindercoach en ben nadien gelijk aan de slag gegaan met het starten van mijn praktijk.

Wat doet de kindercoach?

Kinderen vertonen gedrag, en met name ongewenst gedrag of probleemgedrag, om aandacht te trekken.

 

Een kind, hoe jong of oud ook (0–18 jaar), kan een obstakel in zijn / haar ontwikkeling aanvoelen en vraagt hiervoor  aandacht. 

In het geval van schoppen / slaan / roepen kan ik beter zeggen dat het een ROEP of SCHREEUW om hulp is.

Denk bij ongewenst gedrag of probleemgedrag bijvoorbeeld aan:

moeilijk in contact komen met anderen

slaapproblemen

druk gedrag

schreeuwen

schoppen

slaan

Andere voorbeelden zijn weinig zelfvertrouwen, niet lekker in de vel zitten, niet weten wat ze willen, moeite hebben om vrienden te maken of in contact te komen met leeftijdsgenoten, moeite om in contact te komen met volwassenen of met het weerstaan van verleidingen (bijv. roken, alcohol- of drugsgebruik).

En hier wil ik jullie bij helpen. Dit doe ik door te achterhalen waar het probleem zit en waarom een kind zich zo gedraagt.